mr. J.F.A. (Jolanda) Raatjes

Mr. Jolanda F.A. Raatjes heeft in 2004 haar rechtenstudie afgerond aan de Universiteit van Utrecht. Als geboren en getogen Noorderling wilde ze graag terug naar haar roots. Direct na het behalen van haar bul, is zij in 2004 als advocaat beëdigd in het arrondissement Noord-Nederland. Tussen 2008 en 2010 heeft zij een uitstapje gemaakt buiten de advocatuur en is werkzaam geweest bij een grote rechtsbijstandverzekeraar in Assen.

De gedrevenheid van Jolanda Raatjes, maar bovenal haar persoonlijke en open manier van communiceren met haar cliënten, zorgt ervoor dat, ogenschijnlijk complexe situaties, vakkundig en adequaat worden afgehandeld.

Zij heeft haar blik gericht op de toekomst en zal altijd trachten in der minne tot overeenstemming te geraken. In het geval dit niet (direct) mogelijk is, gaat zij graag voor u op de barricades staan om u in rechte bij te staan.

Jolanda is naast advocaat ook geregistreerd mediator bij de MFN (het voormalige NMI).

Bij een verschil van inzicht heeft iedere partij een eigen verhaal en kenmerkend voor deze verhalen is dat ze altijd gebaseerd zijn op onbegrip en wantrouwen. Partijen herkennen zichzelf niet in het verhaal van die ander.

Als mediator kan Jolanda partijen helpen dit circulaire proces te doorbreken. Aandacht voor beide versies van de werkelijkheid, de impact van het conflict en wederzijdse erkenning spelen een belangrijke rol binnen haar werkwijze. Door eerst in de vorm van een dialoog het gesprek aan te gaan, kunnen we misschien tot een oplossing komen, procederen kan altijd nog.

Jolanda is werkzaam als partner bij Bierens Van Boven en naast haar werkzaamheden als advocaat – mediator vervult, zij ook nog diverse andere functies:

  • Bestuurslid Juridisch Gezelschap voor Drenthe
  • Commissielid Commissie Psychiatrisch Patiëntenrecht
U bevindt zich hier: Home Advocaten mr. Jolanda Raatjes