Rechtsgebieden: Strafrecht

In het strafrecht zijn de regels vastgelegd waaraan burgers zich moeten houden. Houdt iemand zich niet aan deze regels, dan pleegt hij een strafbaar feit en kunnen er straffen en/of maatregelen volgen, zie ook Openbaar Ministerie.

Er zijn twee soorten strafbare feiten: overtredingen en misdrijven. Overtredingen zijn relatief lichte vergrijpen, misdrijven zijn ernstigere feiten. Alle strafbare feiten staan in wetten, bijvoorbeeld in het Wetboek van Strafrecht, de Opiumwet en de Wegenverkeerswet.

Een ondernemer komt sneller in aanraking met het strafrecht dan hij wellicht denkt. De ondernemer kan plotseling worden geconfronteerd met de inname van zijn rijbewijs.  Dat kan voor de ondernemer een praktisch gesproken ongewenste situatie opleveren. ‘Hoe moet ik dan mijn klanten bezoeken? Met openbaar vervoer?’

De ondernemer wil zijn rijbewijs ‘zo snel mogelijk terug’. Daarvoor kan een aparte procedure worden gevoerd. Er kunnen boetes en/of rijontzeggingen worden opgelegd bij verkeersdelicten. Rijbewijzen worden bij drankgebruik of snelheidsovertredingen steeds vaker ingenomen.

Mr. Bierens kan u,  nadat u bent aangehouden in verband met de verdenking van het begaan van een strafbaar feit,  dag in dag uit  onmiddellijk rechtsbijstand verlenen.  Hij staat u gedurende het gehele strafproces bij.

Een ondernemer kan ook worden geconfronteerd met  economische en/of fiscale delicten. De FIOD ‘staat voor uw deur’ en neemt uw gehele administratie in beslag. Ook in deze ‘tak van sport’ kan mr. Bierens die daarin is gespecialiseerd, vanaf het eerste begin rechtsbijstand verlenen. 

Advocaten in dit gebied

U bevindt zich hier: Home Rechtsgebieden Zakelijk Strafrecht